Profitul inseamna, pe langa RECUPERAREA INVESTITIEI, CAT ITI RAMANE NET dupa ce ti-ai recuperat investitia si ai achitat cheltuielile co-generateAsadar, daca te costa x lei materialele + y lei timpul investit + z lei utilitatile si cheltuielile de protocol + transportul ca sa iei materialele si sa livrezi produsul finit = xyz suma totala.
La suma aceasta totala, se adauga suma care vrei sa iti ramana tie in buzunar DUPA ce ti-ai acoperit investitia si cheltuielile.In cazul de fata, sa spunem ca avem un aranjament floral caruia vrem sa ii facem un pret final.
Luam in calcul:
- studiul de piata in vederea achizitionarii materilalelor si a plantelor: pentru ce e necesar aranjamentul, paleta cromatica, ocazia pentru care este realizat
- achizitionarea materialelor si a florilor necesare realizarii aranjamentului floral
- accesorizarea manuala si personalizata a vasului decorativ in care vor fi asezate florile
- daca e vorba de un vas prin care e posibil sa se scurga apa, pregatirea acestuia in asa masura incat sa permita o impermeabilitate sporita si o siguranta sporita
- pregatirea florilor si plantelor ornamentale care urmeaza sa fie asezate in aranjamentul floral: taiat codite, curatat frunze, tratare petale, accesorizare cozi daca este necesar
- pregatirea bazei - oaza care sustine aranjamentul floral
- asezarea florilor, fir cu fir, in aranjament, acesorizarea finala a acestuia si mentinerea sa la o temperatura optima pentru o cat mai lunga perioada de viata
- livrarea produsului finit

Urmarind pas cu pas cele relatate mai sus, vom obtine un aranjament floral realizat profesionist si livrat la timp, la cererea clientului.
La acestea se dauga si taxa de urgenta in cazul in care este dorita livrarea in aceeasi zi sau a doua zi.Toate cele enumerate genereaza costuri din partea producatorului, care vor contribui la alcatuirea pretului final.
Broscuta Norocoasa ofera: atentie la detaliu, eleganta, echilibru cromatic, accesorizare personalizata realizata manual.
Un aranjament floral realizat in atelierul BrosNor porneste de la 40-45 lei/bucata pret final, un buchet costa de la 60 lei/bucata pret final, in cazul folosirii unor plante si flori cu preturi medii per fir.
Pentru comenzi speciale, preturile difera.

Studiind piata, veti descoperi ca un aranjament floral sau un buchet cumparat on-line va va costa cu mult peste 50 de lei, dar produsele de acest tip achizitionate de la florariile obisnuite se afla in aceeasi gama cu preturile practicate de BroscutaNorocoasa.
Prin aceasta, Broscuta Norocoasa doreste sa sublinieze faptul ca va ofera lux, eleganta si calitate, la preturi accesibile.

Desigur, oricand aveti la dispozitie si optiunea de a va perfectiona in aceasta meserie, pentru a va realiza singuri propriile opere de arta florala.
Daca doriti sa urmati cursuri in vederea acumularii de informatii legate de floristica si design floral, aveti posibilitatea sa studiati intre 3 si 6 luni gratuit utilizand tutoriale realizate de maestri florari pe care le gasiti on-line si apoi puteti exersa acasa in timpul liber.
De asemenea, in acest moment, exista cursuri si workshop-uri cu plata, cu durata de la o zi pana la cateva luni, care va ofera oportunitatea de a deprinde maiestria de a realiza diverse buchete si aranjamente florale si va spun ce materiale si accesorii va sunt necesare sau ce furnizori puteti folosi.
Timpul necesar pentru a lucra in domeniu depinde de la persoana la persoana, bazele se invata insa cam intr-o perioada de un an. Fiind o meserie in care lucrezi cu flori si plante si in care conteaza imaginatia si trendul, exista o continua schimbare, asadar, inveti zi de zi lucruri noi. Ceea ce este minunat!