Aerul rece și uscat al iernii ne testeaza vulnerabilitatile, ne deshidrateaza pielea si genereaza o sumedenie de alte afecțiuni neplăcute. Iată câteva dintre cele mai bune mijloace de apărare pe care le poți folosi pentru a te pregăti pentru vremea rece și pentru a-ti imbunatati imunitatea pentru tot parcursul sezonului.

gazner_frig.jpg

 

1. Supimenteaza aportul de Omega-3.

krill-1.jpg
Știai că hidratarea din interior este la fel de importantă ca și cea din exterior? Uleiul de krill este o sursă excelentă de omega-3, care ajută la hidratarea pielii și la calmarea inflamațiilor. În plus, antioxidanții precum astaxantina, care se găsesc în uleiul de krill, oferă pielii un strat suplimentar de protecție împotriva elementelor și a daunelor provocate de radicalii liberi. Fosfolipidele din uleiul de kril, se dizolvă atât în grăsime, cât și în apă si maximizează potențialul de absorbție a Omega-3 pentru organismul tau.

2. Ai grijă de pielea ta.

piele_rece.jpg
O cremă hidratantă bogată in elemente nutritive este o necesitate pentru iarnă. Da, ar trebui să iti imbunatatesti ritualul pentru ingrijirea fetei, indiferent ca esti femeie sau barbat, dar și mâinile tale au nevoie de un plus de grija. Combinația nefericita de ger, vant si aer uscat determina ph-ul pielii sa se schimbe si pielea sa ddevina uscata si sa crape. O crema hidratanta aplicata de cateva ori pe zi ajuta pielea mainilor si a tenului sa isi recapete ph-ul natural, sa devina hidratata si sanatoasa!

3. Fa exerciții pentru a-ti menține temperatura corpului crescuta.
om_zapada.jpg

Ar trebui să faci miscare pe tot parcursul anului, dar in mod deosebit in timpul anotimpului rece. De ce? Pentru ca mușchii nelucrati, care iau contact cu schimbarile de temperatura, sunt predispuși la întinderi sau răniri. Atunci cand faci exercitii fizice chiar si moderate si pui sângele în mișcare, mentii fibra musculara tonifiata si eviti riscurile de accidente si dureri sau crampe datorate temperaturilor scazute. Daca iti faci  o rutina din acest obicei, atunci cand vei iesi în aer liber in timpul sezonului rece, mușchii tai vor fi flexibili și pregătiți pentru orice.

4. Creste aportul de Vitamina D.
vitaminaD.jpg

În mod obișnuit, poți ieși în aer liber pentru a stimula producerea Vitaminei D direct din interactiunea cu Lumina Solara, dar în timpul sezonului rece, atunci cand este innorat si ziua scade, poate fi destul de greu sa obtii acest lucru si chiar insuficient, de aceea trebuie sa ai in vedere si alte modalitati de a stimmula producerea de Vitamina D necesara corpului. Acest lucru il poti face mergand la solar o data pe saptamana, marind aportul alimentelor bogate in Vitamina D precum carnea si lactatele. De asemenea poti suplimenta aportul de Vitamina D, prin introducerea in rutina ta zilnica de suplimente cu aceasta Vitamina. Vitamina D stimulează sănătatea oaselor și reduce riscul de apariție a unor boli cronice si este asociată cu îmbunătățirea dispoziției și a imunității.

5. Mentine umiditatea crescuta in incaperi.

aromaterapie.jpg

Aerul uscat din sezonul rece provoaca deshidratarea pieli. Instalarea unui umidificator în casa sau a unui difuzor special de aromaterapie, precum si plasarea vaselor cu apa pe elementii caloriferelor, va ajuta la mentinerea unui grad normal de umiditate in casa, prevenind astfel uscarea pielii tale.

6. Stimulează-ți sistemul imunitar.

imunitate.jpeg
Pe langa vitamina C ai grija sa iei suplimente cu zinc. Zincul este suplimentul care dă rezultate atunci când vine vorba cresterea imunitatii. De asemenea, ai grija ca in dieta ta sa fie mereu prezente fructe si alimente care contin Vitamna C si Zinc. Administrarea a 10 până la 15 miligrame de zinc pe zi sunt suficiente pentru a mentine o imunitate crescuta si o rezistenta sporitain fata sezonului rece si a provocarilor intalnite pe perioada acestuia.
 

Tu cum alegi sa te proejezi de frig si ce remedii folosesti? Scrie-mi folosind pagina de contact si povesteste-mi.