Cand vine vorba de posete, genti si pantofi, femeile au intotdeauna nevoie de un model nou. Majoritatea. Aici se exclud exceptiile, adica acele persoane care, din comoditate, folosesc aceeasi poseta sau geanta ani de zile.
In Romania, femeile cauta de obicei extremele: fie extrem de ieftin, fie extrem de scump. BrosNor se straduieste sa ofere modele din ambele tabere, dar, se pare ca romancele nu au inca o cultura a lucrurlui manual, durabil si unicat. 
Atunci cand isi cumpara o poseta sau o geanta, marea majoritate din Romania nici nu stie sa faca diferenta intre ce inseamna o poseta si ce inseamna o geanta. Nu au cultura diferentierii modelelor in acest sens, dar, mai ales, isi doresc sa fie cat mai ieftin cu putinta, sau, sa fie "statement". Adicatelea, cum ar veni, ar cumpara in rate un ceas de mii de euro, sau, fiind vorba de posete si genti, o poseta "de firma" care costa cat  o masina la second hand, doar pentru ca sa se laude la colegele alea "sarantoace" de la servici ca "uite draga ce mi-am luat eu si tu nu ai". Cam la asta se reduce cultura romancelor in materie de posete si genti pe segment de brand si de pret in mare.
Desigur, exista si exceptii, exista persoane care stiu sa aprecieze marochinaria traditionala, cusaturile realizate manual, creatiile unicat, facute pe comanda, dar, din nefericire, acest segment de doamne si domnisoare au o putere de cumparare destul de redusa in comparatie cu acele persoane la care snobismul si lipsa educatiei au fost ridicate la rang de lux si arta....
poseta Hermes din bratari cu diamante

Din nefericire, nici capitalismul in care traim nu ne ajuta prea mult, tendinta din prezent fiind: "cumpara mult, ieftin si prost, ca nu e nevoie sa repari sau sa tina o viata, ci e nevoie sa se strice repede ca sa cumperi altceva, pentru ca tu trebuie sa te plictisesti repede de ceea ce ai cumparat si sa cauti altceva ca sa cumperi permanent". Cu o astfel de educatie, este firesc ca bunul gust, atentia la detalii, eleganta, stilul propriu, unicitatea si calitatea sa paleasca in fata unor nume celebre si  a  satisfactiei apartenentei la turma. Inregimentarea in turma primeaza in capitalism! Da, in fond, la asta se reduce totul: satisfactia apartenentei la turma. Atunci cand o femeie isi cupara un accesoriu precum o poseta, o geanta sau o pereche de pantofi, primul atribut pe care il cauta nu este unicitatea sau utilitatea ci, mai ales, recunoasterea. Ea nu va cumpara o piesa unicat, care sa o reprezinte pe ea. Ea va inclina sa cumpere un obiect pe care l-a vazut ca fiind purtat de X persoana promovata in mass - media ( fie ea vedeta sau nu ), sau va cumpara un obiect care are un nume de brand renumit, pentru a se incadra intr-un anumit grup de persoane si a avea satisfactia apartentei.

Dar, sa revenim la subiectul nostru: "Cele mai cautate posete si genti la romani". Am sa ma straduiesc sa fac o clasificare, desi, mi-a fost destul de greu in ultimii ani sa pot "clasifica" gusturile romanilor si nu doar ale lor, in materie de accesorii, sau, mai bne spus, LIPSA  de gust.
Geanta cu disc vinyl

In primul rand, doresc sa explic diferenta, -simpla de altfel -, dintre o POSETA si o GEANTA. Poseta dragilor, este acel accesoriu, de dimensiuni mici spre medii, in care iti poti pune banii, cheile, telefonul si eventual  o pereche de ochelari. O poti folosi cand mergi la cumparaturi, sau cand mergi la teatru sau in vizita, este usoara si de cele mai multe ori foarte utila.

poseta
Geanta este un accesoriu amplu, de dimensiuni mari spre foarte mari, creata special pentru persoanele care nu doresc sa poarte si o sacosa dupa ele ( desi, "cultura" caratului de sacosa SI de geanta in Romania este de neinlocuit, roamnecele incapatanandu-se sa care dupa ele inca o sacosa, chiar daca in geanta tip papornita au indesat jumatate de casa ), care, de cele mai multe ori, este compartimentata special in interior, are buzunare speciale si este foarte incapatoare. Geanta  este purtata de regula la locul de munca, sau atunci cand se pleaca in excursii, drumetii, concedii. In ea putem pune, pe langa un portofel cu acte si bani, un etui de ochilari, o carte, chei, telefon, incarcatoare de telefon, un portfard cu cele necesare de machiaj, o agenda, medicamente, o sticla de apa sau suc, tableta, trusa de unghii, pachetul cu mancare pentru job, diverse lucuri necesare. Desigur, vorbim de acele femei care, au renuntat la sacosa adiacenta gentii si inghetuie tot in geanta. Ce sa  mai, geanta este un fel de papornita eleganta, in care, o femeie isi cara, ca un melc, jumatate din casa, ca "poate am nevoie de ele si sa fie acolo", iar, cand are nevoie fix de servetelele umede ca sa se stearga pe degete de inghetata care tocmai i s-a scurs, normal, nu are servetele umede. Dar, asta e cu totul alta poveste.

1618840954087.jpg

Bun. Deci asta este, in mare, diferenta dintre o poseta si o geanta. Dar, nu se termina aici diferentele. Posetele si gentile se impart, la randul lor, in mai multe tipuri, cu mai multe destinatii de utilizare. Asadar,  avem posete de zi, posete de seara, posete tip plic, posete tip crossbody, posete tip clutch, genti tip papornita, genti tip rucsac, genti tip servieta etc.... Da, stiu, sunt multe.
20210522_145114-01.jpeg

Tendinta in ultimii ani la romani, este de a cumpaara POSETE care sa fie incapatoare ca GENTILE. Normal, mereu trebuie noi sa fim mai cu mot, fata de  altii. Astfel, au aparut posetele-sac, un model aparte de accesoriu, ele fiind la limitele dintre poseta si geanta. Sunt de dimensiuni medii, par foarte mici, dar sunt foarte incapatoare. Au de obicei o alura eleganta, insa, pe interior se comporta ca un "Tardis", adica pot  fi compartimentate, sau nu insa bagi in ele tot atata  cat bagi intr-o papornita obisnuita si nimeni nu is da seama ca te cari cu magazia dupa  tine. 
PSX_20210506_124544.jpg
O alta tendinta a romanilor este, pe langa poseta-sac si papornita obisnuita, sunt asa zisele "day-clucth", adica o poseta-plic de zi, care este intre un clutch de seara ( clucth = poseta-plic de dimensiuni foarte reduse, din materiale elegante de tip catifea, satin, piele intoarsa, cu decoratiuni luxuriante, purtata la ocazii speciale. In ea incap maxim banii si cheile. Nici macar telefonul nu incape in marea lor majoritate ) si un portomone extra-large. In day-clucth, intra mobilul, banii, o mini agenda, actele, uneori cheile ( daca nu sunt o adunatura de chei de la toate usile, usitele, depozitele, masinile si camerele si camarutele ), eventual o folie de medicamente, un pix si un pachet de tigari slim sau o cutie de tic-tac. Sunt incapatoare, mici, practice, de regula nu au bareta, le poti asorta la orice tinuta in functie de materialul si paleta cromatica din care sunt realizate.
PSX_20210517_122434-01.jpeg

Iar, nu in ultimul rand, tendinta exagerata a noii generatii, sunt posetele tip Valentino, Vuitton, sau Kors, originale sau replica, de tip matlasat sau nu, purtate atat la scoala cat si la discoteca, nu pentru utilitatea  lor in sine, dar, pentru tendinta obsesiva de apartenenta la turma. 
In tot acest haos organizat dintr-o societate bolnavicioasa, cu gusturi alterate si cultura semi-analfabeta, BrosNor se straduieste sa pastreze vie traditia, sa creeze MANUAL obiecte UNICAT, - "statement" cum ar spune noua genereatie -, care sa se afle in trend, care sa fie utile, sa mangaie esteticul si sa se regaseasca in armonie cu linia de design si cromatica din prezent. De ce facem asta? De nebuni, ar zice unii. Pentru ca vrem sa fim artisti si nu vrem sa  facem bani ar spune  altii. Dar noi, facem asta din Iubire si din Credinta! Pentru ca noi CREDEM in OM si CREDEM in ceea ce facem. Noi iubim ceea ce cream si suntem convinsi ca padurea nu poate fi formata doar din uscaturi, iar daca un singur vlastar are nevoie de indrumare si autentic, atunci noi suntem aici pentru a promova valorile acestea cu tot dragul, din tot sufletul.
20210419_143213-01.jpeg

Modele de tip: cluctch, poseta-sac, geanta tote-office, poseta plic, day-clutch gasiti in ShopBrosNor la preturi accesibile, desi nu sunt replici ale brand-urilor renumite. La noi nu veti gasi replici, iar cine doreste sa dea comenzi de replici, le spunem de pe acum ca NU FACEM ASA CEVA! Doriti ceva? Ok! Facem UNICAT, in stilul BROSNOR. Noi SUNTEM un brand. Nu ne injosim!  Si mai e ceva: noi CREAM, NU PROODUCEM. Noi realizam CREATII si nu PRODUSE! La noi nu gasiti posete si genti facute ca sa se strice dupa cativa ani. La noi gasiti accesorii de care probabil o sa  va plictisiti la cat sunt facute sa tina, gasiti  modele  moderne dar totodata clasice, pe care le puteti asorta cu usurinta, in palete cromatice clasice, gasiti modele unicat, pe care nu le veti vedea in alta parte. Asadar, daca vreti sa va desprindeti de "cultura de turma", de accesoriile facute pe benzi rulante, daca vreti creatii unicat, lucrate manual si autentic, la noi este locul ideal. 
PSX_20210420_000150-01.jpeg
Daca insa vreti cusaturi impecabile facute de masina de cusut, modele copiate de pe site-uri americane, produse facute din kit-uri comandate pe internet, fara originalitate si fara poveste si mesaj, daca vreti posete si genti lucrate in ateliere de marochinarie modernizate, de echipe de angajati platiti la luna, daca vreti brand-uri de top doar de dragul numelui, atunci nu apelati la BrosNor. BrosNor nu va poate oferi nici ce gasiti in China, nici ce gasiti in fabrica, nici ce va ofera o persoana care are un buget de zeci de mii de euro pentru a produce produse de marochinarie. BrosNor va poate oferi doar CREATII, doar autenticitate, unicitate, lucru faurit cu drag, integral manual. Si toate astea din suflet, pentru suflet! 
20210419_143543-01.jpeg