La mijloc de decembrie a avut loc la Ateneul Roman in sala mica un recital de exceptie cu voci de neuitat, la care BrosNor a avut onoarea si bucuria de a se numara printre sponsorii evenimentului.

Tineri talentati, cu voci superbe, care ne-au cantat si incantat cu arii din opere celebre, momente care au adus bucurie si seninatate pe chipurile tuturor celor prezenti in sala.

Recitalul a fost organizat de Filarmonica ,, George Enescu’’ in colaborare cu Asociatia Home of Strings, fiind sustinut de catre talentati artisti lirici.

Lucian Corchis
Solist al Operei Nationale Bucuresti, tenorul cu o voce si-a perfecţionat tehnica urmand cursuri de bell-canto cu Viorica Cortez, Leontina Văduva, Eduard Tumagian, Ionel Pantea şi Claudia Eder (Germania).

A colaborat cu Opera Nationala Cluj, Opera Nationala Timisoara, Opera Nationala Iasi, Orchestra Nationala Radio, Filarmonica din Stuttgart (Germania).
Lucian Corchis a interpretat cu maiestrie arii celebre din Faust, (La Boheme, Cosi fan tutte, La Traviata, Rigoletto, impresionand prin timbrul sau placut si cald.

 

Alin Stoica
Finalist al concursului international de canto "Le Grand Prix de l’Opéra" si selectat in primii 60 de concurenti din lume la prestigiosul concurs de canto Operalia a lui Placido Domingo,

Alin a castigat de asemenea premiul "Pavarotti" la Concursul de canto de la Sarzana, primind premiul de la Nicoletta Mantovani-Pavarotti sotia regretatului tenor si a participat ca invitat la Arena din Verona alaturi Placido Domingo, la "Gala Pavarotti 10th Anivversary" organizata in amintirea marelui artist cu ocazia implinirii a zeci ani de la disparitia acestuia.

Timbrul sau cald si vocea puternica dar sustinuta, plina de pasiune si claritate, tehnica desavarsita si emisia perfecta a sunetului au contribuit la un tot unitar, in care cantecul depaseste granita unei simple arii si devine o entitate in sine, menita sa te poarte in alte lumi, traversand bariere si granite, pana in eter...

O voce care iti tulbura sufletul dar il si linisteste in egala masura, ani de munca si tehnica impecabila, suflet mult pus in ceea ce face, pasiune si multa iubire. Toate se ad in felul cum interpreteaza Alin o arie. Te face sa vrei sa il asculti iar si iar si iar, fara incetare.
Mi-a bucurat sufletul si mi-a trezit amintiri din copilaria in care studiam bell canto la randu-mi.
 

Bogdan Chenciu
Bogdan Chenciu a bsolvit Universitea Nationale de Muzica din Bucuresti, avand de asemena un master în canto clasic.
Moderator de emisiuni radio de specialitate, Bogdan Chenciu a colaborat cu Antena2, fiind prezentator al stirilor.
Talentul sau liric l-a ajutat sa sustina concerte pe scene renumite din Europa, in Franta, Austria, Elvetia si, desigur, la Ateneul Roman.
Bogdan ne-a incantat cu prezenta sa fiind gazda a evenimentului in calitate de maestru de ceremonii, prezentand recitalul oferit de colegii sai talentati.

Tudor Scripcariu
Absolvent al Liceului de Muzica “George Enescu” la clasa profesoarei Mihaela Zamfirescu, a obtinut peste 25 de premii nationale si internationale incluzand cele 3 mari premii la concursurile “Sigismund Toduta”, “Carl Czerny” si “W.A.Mozart.

Intre anii 2007-2010, Tudor a studiat la Colegiul Regal din Manchester,la clasa profesor Helen Krizos. A obtinut numeroase premii, printre cele mai importante fiind Premiul al doilea la Concursul International “Moray Piano Competition” din Scotia si Premiul intai la Concursul International “Manchester Concerto Competition”.

In prezent, Tudor este absolvent al Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti, doctorand si cadru didactic asociat al Departamentului Canto si Artele Spectacolului si pianist acompaniator al Operei Comice pentru Copii din Bucuresti. - http://homeofstrings.blogspot.ro/p/recital-vocal-1...

Radu Ion
In 2013, in perioada când încă era Masterand a debutat pe scena Operei Naționale din București cu rolul “Leporello” din opera Don Giovanni unde ulterior a avut numeroase alte apariții in Opere precum “Rigolleto, Rita, Un Ballo in maschera, Flautul Fermecat”

O voce placuta, cu un timbru lejer, elegant, ce iti mangaie simturile, lasand in urma un ecou asemeni unei adieri in lumina suava o unei dimineati de vara.

Andreea Novac
În 2014, Andreea Novac a debutat pe scena Sălii Radio din Bucureşti în rolul Echo din opera „Ariadne auf Naxos” de R. Strauss, iar in 2015 a fost invitata Filarmonicii din Iași in Concertul de deschidere a Stagiunii: Simfonia a IX-a de L.v. Beethoven. Colaborează din 2015 cu Opera Naţională din Bucureşti, unde a debutat în roluri ca Frasquita din „Carmen” de G. Bizet, Anna din „Nabucco” de G. Verdi, Marea Preoteasă din „Aida” de G. Verdi s.a., pe lângă aparițiile in diverse recitaluri și concerte. - http://homeofstrings.blogspot.ro/p/recital-vocal-1...

Maria Ungheanu
O voce impresionanta, o soprana cu auz perfect si coloratura superba. O voce minunata, pe care o posi asemnui cu usurinta unei privighetori, triluri si naturalete. Ai impresia ca toata fiinta ei este doar muzica, atunci cand emite un sunet simti ca iti canta sufletul ei, nu doar vocea.
A reusi sa atingi Si Bemol cu atat de mare usurinta inseamna ca ai muncit imens si ca iubesti ceea ce faci mai mult decat pe tine insati. Iata un exemplu viu de tehnica vocala si talent intr-o combinatie de vis.
Imi doresc sa avem mai multe soprane capabile de asemenea performante in tara si in capitala!
Iata ce a insemnat studiul tineri artiste in copilarie "viata nu e intotdeauna insorita si plina de curcubee. Ei bine, viata are multe cai sa te loveasca. Pana la varsta de 11 ani , drumul catre scoala insemna 8 kilometri pe jos. Patru dus, patru intors."
Asadar, talentul se cultiva si prin vointa si tenacitate ajungi acolo une iti doresti.

"Nu este deloc usor sa iti pastrezi optimismul cand esti incercat de mic.Dar pasiunea pentru muzica. dorinta de a canta a fost atat de mare astfel incat a terminat liceul de muzica din Bacau. S-a inscris la Unversitatea Nationala de Muzica sectia pedagogie , deoarece era constienta ca lipsa cunoasterii limbajului muzical, importanta trairii mesajului compozitorului, sunt esentiale pentru desavarsirea unui interpret liric. Este licentiata in Pedagogie muzicala si actualmente masteranda in Stilistica Dirijorala. In tot acest timp s-a pregatit intens in studiul canto-ului clasic, prima opera jucata a fost,, La serva Padrona’’ de G.B.Pergolesi, pe scena Filarmonicii Mihail Jora – Bacau si Filarmonica Lyra din Braila. Stabat Mater de G.B Pergolesi pe scena Filarmonicii Paul Constantinescu – Ploiesti, proiect de viitor, joaca in Rolul Norina din Don Pasquale de G.Donizetti. Peste 55 de recitale in tara. Motto-ul ei: Indraznetii inving!" - http://homeofstrings.blogspot.ro/p/recital-vocal-1...

Un recital care ne-a bucurat sufletul si ne-a introdus in atmosfera placuta a sarbatorilor de iarna, artistii oferind la final un moment emotionant, prin interpretarea colindului "o ce veste minunata!" intr-un cor la unison, vociloe lor sunsnd impecabil!