L-am cunoscut intr-o toamna frumoasa, la inceputul afacerii mele cu BrosNor, gratie Academiei de Coafura pe care o conduce.
Am avut norocul sa devin model in cadrul Academiei de Coafura. De atunci au trecut aproape doi ani. Doi ani in care Maestrul a creat un stil unic, in concordanta cu evolutia brand-ului pe care l-am creat. Azi, suntem parteneri, azi ma pot mandri cu un parteneriat cu Saloanele pe care le conduce si am onoarea de a ma bucura de serviciile premium pe care le ofera.
Parul tau are nevoie de el, draga mea, pentru ca el este singurul stilist din Romania care iti poate oferi totul: tunsoare, culoare si mai presus de toate fericirea stilului regasit.

Da, el este Marian Cotoi, stilistul care a studiat arta hairstyling-ului in Belgia si care, se pregateste de peste un sfert de veac sa iti modeleze podoaba capilara asa cum nici nu ai visat.
Afla ce ne-a declarat intr-un interviu acordat in exclusivitate si bucura-te de sfaturile pe care ti le ofera!

marian.jpg

Foto realizata de Daniel Angelescu, fotograf al Casei Regale.


Ce ne poti spune despre tendintele in hairstyling din 2018?

Marian Cotoi: Aspectul exterior si atitudinea fiecarui om in parte in relatia cu cei din jur este importanta.
Din punct de vedere colorimetric, in acest an se poarta culorile care duc la naturalete, echilibru si delicatete.
Nu ies in evidenta contrastele ca in alti ani, intram intr-o zona mult mai intrepatrunsa a culorilor, o zona unde fiecare culoare o evidentiaza pe cealalta si per ansamblu creaza un pastel care place ochiului si da un plus de stil persoanei in cauza.

  • slide
  • slide
  • slide
  • slide

Cand vorbim despre stil, in functie de tinuta si ocazie, in 2018 abordam coafuri de zi cat se poate de naturale, cu volum, putin ondulate, decoafate, care sa nu creeze o imagine sofisticata si sa impuna o tinuta anume.
Tinutele business trebuie sa fie mai ingrijite, tinand cont de aspectul exterior si de fizionomie, se pot face anumite tapaje lateral sau in crestetul capului pentru a da amploare si volum.
Coafurile clasice raman in trend, mai cuminti mai asezate, parul fiind dus si prins la spate ca un melc ca sa creeze lejeritate, sa se miste cat mai natural intr-o costumatie office.

IMG-20171229-WA0008.jpg


Coafurile de seara sunt cele in val, realizate cat mai sofisticat.
Anul acesta este un an al coafurilor foarte "apretate", cu volume unde iti trebuie multa munca si migala ca sa creezi acele forme.
Nu se mai poarta coafurile simple si naturale se incearca o reinventare a stilulului coafurii de seara haut - coiffure, prin efecte super profesionale ce nu pot fi facute de oricine,ci doar de cei care se pregatesc pentru a crea imagini incredibile.

IMG_20180512_221606_512.jpg


  • slide
  • slide
  • slide

Se poarta de asemena, coafurile din zona Arabiei, coafuri orientale, cu volum, bucle foarte mari.
Este anul artistilor in domeniul hairstyiling-ului.


646x404.jpg


Marian Cotoi mi-a marturisit cu ocazia interviului acordat in acest inceput de primavara si despre tendintele tunsorilor si cele cromatice din 2018, pentru sezonul de primavara - vara.
Astfel, am aflat ca in Romania, femeile prefera parul lung, fiind "placut ochiului", conform spuselor hairstylistului.
Maestrul insa recomanda cu drag doamnelor si domnisoarelor sa se orienteze cu incredere spre tunsorile clasice de tip bob pentru ca, "boburile lungi sau scurte, bretonul si efectele de texturare a parului creaza un impact vizual foarte frumos in public". De asemenea, Marian Cotoi recomanda ca "fiecare persoana sa isi tunda parul in functie de fizionomie", fiind de parere ca o tunsoare scurta nu avantajeaza neaparat pe toata lumea:
"Nu recomand sa se tunda scurt neaparat, trebuie sa fim realisti, sa luam fiecare client sau model ca atare, sa incercam sa ii aducem un plus de frumusete in imagine, sculptand textura parului, sa aducem un plus de stil si energie in viata cotidiana".
 

IMG-20180405-WA0221.jpg


Din punct de vedere al colorimetriei, Maestrul hairstylist recomanda in cazul in care avem culori inchise "un efect de suvite in culoarea ciocolatei, culoarea vinului, un acaju, pentru a da stralucire, luminozitate si a da un plus stilului. Culorile inchise trebuie sa aiba o transparenta ca sa poti sa o descoperi mai bine, daca nu e in contrast cu ceva nu o poti deslusi. Razele soarelui lovesc textura si se intorc inapoi stralucind ca un diamant" mai sustine stilistul care creaza jocuri de culoare in par, prin efecte de colorare si tunsori inedite.
In privinta culorilor care vor marca sezonul SS'18, descoperim bejuri, violetul multidimensional, precum si rosu in combinatie cu arama, auriul "pentru a crea spre varfuri o textura cat mai naturala" ne spune Marian.

5675dd82c863bc129e95ddd90fcac571.jpg

31131689_1836616949693323_8298991122284240560_n.jpg

Prin diferite tehnici de colorare precum ombre, sombre si suvitare se obtin efecte placute ochiului. Stilistul prefera sa mearga pe culorile reci, reusind sa creeze nuante rarisime de blond, dintre ele cel mai apreciat si dificil de realizat fiind cendre.
Asa cum tine sa sublinieze cu buna dreptate, "nu toata lumea stie sa creeze un saten deschis sau un cendre rece", care sunt de altfel culori foarte frumoase.
Marian Cotoi ne aminteste si faptul ca "cendre e o culoare care se va purta mereu pentru ca defineste stilul".
Este insa o culoare dificila, greu de pastrat pe par, in tinp se estompeaza pentru ca pigmentii specifici acestei nuante au molecula mica si in contact cu apa solzii firului de par se deschid,iar pigmentul e atras de apa si pleaca mult mai repede de pe par.


32266750_1855697721118579_2719473425247633408_n.jpg

Stilistul Marian Cotoi ne spune ca "se incearca coafurile cu breton foarte scurt la barbati dar intra destul de greu in Romania. In Anglia si Franta se poarta tunsorile de gen "garcon". In general barbatii sunt dornici de a avea o coafura care sa le confere mai multa naturalete si lejeritate in miscare, nu sunt atrasi ca in alti ani de tunsori "pompadour", cu volum la nivelul calotei ce dau un aspect fashion".
Dupa parerea Maestrului, barbatii din Romania "sunt pregatiti pentru o faza in care isi aleg coafurile cat mai naturale si aproape de fizionomia lor, tunsori care le aduc un plus in ce priveste stilul estetic".
Din punct de vedere al tendintelor, stilistul sustine ca anul acesta nu se mai poarta fade-urile, barbatii nemaifiind dependenti de o anumita culoare a parului.
"Fade-urile creaza o dependenta fata de frizer datorita faptului ca in functie de numerele folosite la masina de tuns se creaza o anumita trecere intre culorile de contrast in par. Toate aceste lucruri au fost anul trecut, anul acesta se revine la tunsori mai naturale si nu neaparat de contrast" a mai declarat Stilistul.

Segmentul pe care majoritatea stilistilor il evita sunt micutii. La Saloanele Marian Cotoi copiii sunt bine primiti si au parte de un rasfat pe cinste!
"In general copiii cand vin la tuns, vin cu parintii si realizez cam ce isi doresc parintii, dar, dupa 10 - 12 ani nu mai vor sa tii cont de parinti si vor sa tii cont de ce isi doresc ei", ne spune cu drag Marian, care a gasit totusi o solutie de a-i impaca si pe unii si pe ceilalti -parinti si copii-.
"Eu de fiecare data m-am consultat tacit cu parintii pentru ca nu vreau sa intru in contradictie cu ei, fiind vorba despre un minor". Totusi, Maestrul hairstylist face pe cat posibil sa creeze tunsori in tendinte pentru cei mici, realizand la baieti de exemplu, anumite efecte, de tepi, cu putin gel sau fixativ, pentru o imagine "fashion". In cazul in care se poate, artistul hairstylist lasa un par mai lung pe calota, structurat, sau traseaza o carare cu masina de tuns putin mai proeminenta, care sa evidentieze un stil "pompadour".
Desigur, cu parul nu foarte lung pe frunte pentru ca ii deranjeaza pe copii.
"Incerc sa creez un echilibru intre dorinta parintilor si a copiilor, natural, sa creez un stil care sa poata fi purtat usor, pentru a nu le complica viata parintilor, in definitiv" ne mai spune Marian, adaugand ca micutii se tund in functie de fizionomie, pentru ca parintii nu isi doresc un tipar pentru copii, ci doar personalitate in ce priveste stilul copilului lor.

images_1.jpg


Marian Cotoi ofera consiliere gratuita prin internet pe paginile de Facebook.
"Foarte multe persoane isi doresc sa ajunga la o consultatie in Salonul meu si nu au timp sau posibilitate financiara si atunci am venit in intampinarea lor pe caile internetului prin deschidere din partea mea, pentru a le da sansa de a primi raspunsuri la toate intrebarile pe care le aveau cu privire la imaginea, aspectul si textura parului lor.
Femeile sunt deschise pentru a cunoaste mai multe despre parul lor si tendinte, precum si cum ar putea sa isi puna mai bine in evidenta podoaba capilara. Astfel, pun intrebari si se concentreaza pe rezolvarea anumitor probleme ce tin de temeri sau constrangeri de imagine in privinta abordarii hairstylingului personal.
E un proiect care se concretizeaza cu programari in salon si acesta este cel mai interesant lucru, sa vezi persoanele care iti pun o intrebare pe internet ca ajung sa vina in salon sa isi schimbe stilul si sa plece fericite.
Doar printr-un dialog direct pot sa isi desluseasca stilul." afirma Maestrul Marian Cotoi.

Nu ai timp de Salon? Vine Hairstylistul la biroul tau.


Traim in epoca vitezei, in timpuri in care chiar daca iti permiti financiar sa iti oferi un trai decent, nu mai ai timp. Pentru aceasta, Saloanele Marian Cotoi iti pregatesc o surpiza de zile mari!
Marian Cotoi ne spune in premiera despre acest proiect si te invit draga mea sa tii legatura cu mine pentru a afla cat mai multe detalii in aceasta privinta.
"E o campanie la inceput si sunt sigur ca femeile cand vor descoperi aceasta informatie o sa isi doreasca sa afle mult mai multe despre stilul lor si cred ca va avea succes pe timp indelungat" declara stilistul.

 

media-147204321735841400.jpgFericirea clientelor mele imi aduce bucurie. O clienta care ajunge la salon sa isi schimbe stilul, pleaca fericita. Acest lucru imi umple inima de bucurie pentru ca am reusit sa fac o femeie fericita" - Maestrul hairstylist Marian Cotoi


Academia de Coafura Marian Cotoi ofera studii de calificare si perfectionare.
"Noi in cadrul Academiei facem si calificare si specializare. Calificarea e de patru luni si jumatate, cursantii pot sa isi descopere aptitudinile si talentul in aceasta meserie, indrumati de mine si de echipa mea; au posibilitatea de a invata stilul meu" ne instiinteaza Marian Cotoi.
In cadrul Academiei de Coafura Marian Cotoi, cei care doresc sa deprinda tainele acestei frumoase meserii pot sa faca atat calificare cat si perfectionare, sub atenta indrumare a Maestrului hairstylist. De asemenea, in cadrul Academiei au loc si workshop-uri demonstrative pentru indreptarea parului precum si seminarii organizate personalizat in functie de nevoile fiecarui cursant.

19800715_808474919310920_7768438586227861982_o.jpg


Ce sfaturi le dai celor care sunt la inceput de drum in acest business?
Marian Cotoi: In primul rand le recomand sa se pregateasca foarte bine in aceasta meserie, sa isi aleaga un mentor foarte bun, care sa le arate "asa da, asa nu", sa nu isi ia propriile palme de la viata. E o meserie foarte frumoasa, dar trebuie sa o stapanesti foarte bine!
Oamenii sunt atat de diferiti, iti creaza o amploare atat de diversificata a muncii si a meseriei de hairstylist, incat nu ai alta sansa sa rezisti pe piata decat daca te pregatesti minutios si esti muncitor.
Talentul se cultiva, dar trebuie sa il ai si de la mama natura. Totul insa e munca, munca si iar munca.
Daca e vorba de managementul firmei, nu e suficient sa stii doar sa coafezi, trebuie sa ai calitati de lider sa fii puternic sa treci usor peste probleme si sa te concentrezi pe lucurile cele mai importante, sa ai o doza de maturitate ca sa poti pune mai multi oameni intr-o echipa si sa ii poti struni si pastori pentru un obiectiv comun. Intelepciunea asta vine cu timpul.
Noi luam viata cum vine ea si de multe ori nu suntem pregatiti sa facem fata la anumite probleme si uneori suntem dezamagiti, dar asta e viata! Cei ce vor sa profeseze in aceasta meserie sa se pregateasca mult, sa aiba rabdare , pentru ca perseverenta e un lucru foarte bun!

 

Ce ar trebui sa aiba in vedere sau sa evite un stilist la inceput de drum?

Marian Cotoi: obstacolul esti tu insati; depinde de evolutia fiecarui artist in parte si mai deprinde de sfatuitorii lui. De multe ori cumparam parerile altora, care nu sunt de specialitate. Depinde de cat de bine cunosti meseria!

O sa ai de a face cu o echipa care de multe ori va avea nevoie de ajutor in realizarea unor dorinte ale clientilor si va fi nevoie sa ai intuitia de a alege acolo unde echipa ta nu vede o solutie in fata clientului.

Sa iti alegi un vad unde sa iti creezi afacerea pentru ca la inceput de cariera oamenii nu te cunosc si e mai bine sa stai pe unde trec ei.

Sa ai un obiectiv comun, sa te concentrezi pe un tel. De multe ori te apuci de treaba si esti foarte dezamagit ca ai investit si salonul nu merge.
Eu le spun tuturor care vor sa isi deschida un salon ca pentru a-ti face salon gasesti bani, important e sa il faci sa mearga, sa gasesti o echipa care sa te sutina!

Echipa unita, personal calificat si marketing de calitate.

media-147204320300407400.jpg

 

In incheiere spune-ne ce planuri ai si ce surprize ne pregatesti?

Marian Cotoi: Anul acesta il dedic clientilor mei si familiei mele, dar sunt deschis colaborarilor de tip mediatic si artistic.
Sunt o fire spontana si flexibila si sunt sigur ca la momentul oportun o sa ma vedeti in proiecte frumoase.
Un priect de viitor este cel de care am amintit, doresc sa vin in intampnarea doamnelor de afaceri, in cladirile de birouri; un proiect dedicat persoanelor care nu au timp sa ajunga la un salon si doresc ajutorul unui stilist pentru o imagine perfecta cu stilul business.
Este un proiect pe care il gandesc si cred ca il voi realiza anul acesta.
In ceea ce priveste surprizele, urmariti-ne si le veti afla pe parcurs.


IMG_20180512_202402_662.jpg

Un articol realizat in primavara anului 2018 la Saloanele Marian Cotoi din Bucuresti, in exclusivitate pentru Cristina Gazner Cristescu de la BrosNor, partener al Saloanelor si al Academiei de Coafura Marian Cotoi.
Publicat cu ocazia aniversarii Maestrului Hairstylist, la 14 mai. LA MULTI ANI MAESTRE!