Yin yoga este o practică de abordare lentă în care pozițiile sunt ținute pentru o perioadă mai lungă de timp într-o manieră relaxată, până la cateva minute.
Există în jur de 20 de poziții clasice + variații în repertoriul Yin yoga, care ar putea părea ușoare la prima vedere, provocarea fiind în nemișcare în timp ce cultivăm liniștea. Yin yoga evoluează în 3 niveluri principale de înțelegere, legate de cele 3 aspecte principale ale existenței umane:

La nivel fizic Yin yoga vizează oasele, articulațiile și țesuturile conjunctive. Nu există un ideal estetic de atins, ceea ce face ca abordarea Yin yoga să fie foarte eliberatoare, în schimb se pune accentul pe o abordare funcțională - mobilitate, flexibilitate in timp.

La nivel energetic, practica se reconectează cu rădăcinile sale de yoga taoistă și folosește harta antică și teoria meridianelor. Stăpânirea îndelungată în Yin restabilește armonia în corpul subtil vizând canalele care circulă prin țesuturile conective.

Pe plan emoțional / mental abordarea Yin pregătește practicantul pentru meditație, deoarece una dintre intențiile centrale ale practicii, este cultivarea liniștii interioare și a unui simț intens al introspecției.

Astfel, va provoc in numar cat mai mare la o practica intensiva de 7 zile, consecutiv, in perioada 15-21 august in care ne vom intalni online pentru a practica impreuna.
Am ales 5 posturi Yin si provocarea va fi de a incepe ziua 1 cu 3 minute per postura si vom creste cu 1 minut pe zi pana cand in ziua 7 vom avea 9 minute de a mentine fiecare postura in parte!

Ai timp sa iti faci incalzirea incepand de acum 🙂 pentru ca ai posturile descrise mai jos si poze.

Provocarea vine pentru a te motiva sa sustii o practica zilnica din care sa simti beneficiile aproape instant. La final de zi, atata timp cat esti 100% prezent in practica, vei avea rezultate fizice si mentale de durata.
Mai mult, musculatura are memorie si in acest fel, chiar daca o perioada nu vei mai practica, atunci cand vei dori sa revii, corpul tau va stii progresele si te va conduce rapid, in cateva zile, la aceleasi rezultate.

Recapitulam:
15.08 - ziua 1 - 5 posturi x 3 min fiecare = 15 min practica .... ziua 7/ 21.08 - 5 posturi x 9 min fiecare = 45 min practica + relaxarea si trecerea dintre posturi.

!! Nimic nu se forteaza in Yin yoga. Daca intr-una din zile, fizic nu reusesti sa mentii o postura numarul de minute respectiv, revii din postura si mental, o sustii pana la final. Mintea are capacitatea de a induce aceleasi rezultate atata timp cat facem acel lucru conștient si cu toata atenția si intenția.
Fiecare practica zilnica va fi urmata de macar 5-10 minute de relaxare fizica si conștientizare a rezultatelor.

Posturile sunt descrise cu poza si beneficii/contraindicatii in interiorul evenimentului. Acestea sunt - Butterfly, Saddle, Sphinx, Caterpillar si Dragonfly (fluture, șa, sfinx, omida, libelula).

Participarea este GRATUITA pentru oricine iși dorește sa practice, indiferent de nivelul la care este.
Intalnirile vor avea loc pe platforma Zoom.us (te conectezi rapid cu contul de gmail sau facebook) in fiecare zi de la ora 20:30. Linkul va fi pus zilnic aici in eveniment.

Luna Septembrie va aduce noi practici intensive de 7 zile de Echilibru/Balance Challenge, Hatha Yoga Challenge, Inversion/Posturi inversate Challenge si Twists/Torsiuni Challenge.
Asa ca ramai prieten cu noi pe Facebook si Instagram si practicam impreuna cate 1 saptamana intensiv. Urmeaza sa stabilim perioadele.

***
Pentru cei care doresc sa faca o donatie pentru a ne sustine reciproc in aceste vremuri de provocari, sunteti bineveniti cu Recunostinta si iubire, intotdeauna!

Daca ramanem in sfera lui 7, iata un model de donatie: 7 lei x 7 zile = 49 lei
Revolut 0727 735 505 Oana sau cont ING RO16 INGB 0000 9999 0553 0108

Va rog share-uiti cu toti oamenii pasionati de sfera sportiva, spirituala, meditativa si armonie pentru trup si suflet.

#yinyogachallenge #balancechallenge #hathayogachallenge #inversionschallenge #twistschallenge #yogamov