1. Pretuiste-ti corpul!Silhouette Of Opera Singer With Long Hair Like Musical Notes Stock  Illustration - Download Image Now - iStock

Un stil de viata sanatos este primul pas catre o viata implinita. Corpul tau face part din viata ta si, cu toate ca tu nu esti corpul tau, trebuie sa ai grija de acest giuvaier pe care il porti cu tine in timpul pe care il traiesti pe acest Pamant. Corpul tau este un instrument prin care tu interactionezi cu cei dragi, te bucuri de simturi si gusti viata in toate formele sale, la maxim. Asadar, ai grija de acest instrumnt si ingrjeste-l cu daruire si respect.

2. Invata sa reactionezi! 120 Powerful Emotional Black & White Photos ideas | black and white  photography, black and white, white photography

Viata ne ofera multe momente, unele frumoase, altele, mai putin placute. Invata cum sa reactionezi la fiecare intamplare din viata ta, controland emotiile pe care ti le ofera fiecare situatie in parte. Ramai ca un observator atunci cand simti ca un moment poate fi coplesitor, detaseaza-te si fa in asa fel incat sa fii TU cel care controleaza emotia si nu vice-versa!

3. Straduieste-te sa fii un medel pentru cei din jurul tau! meltdown – Autism Citizen

In orice situatie te-ai afla, fie ca esti acasa, la birou, la o bere cu prietenii, intotdeauna ramai o persoana integra, cu un caraceter demn de urmat, pastrand virtutile si principile vii si nealterate. Asta presupune ca e de preferat sa eviti discutiile in contradictoriu, momentele cand ai putea sa exagerezi cu licorile bahice, evita barfa cu orice pret, fii o persoana care prefera sa taca decat sa critice, adu-ti aportul in orice situatie, fara sa iti stibesti din bunul simt!

4. Priveste fiecare obstacol ca pe o provocare! How to Walk An Invisible Bridge

Intotdeauna, indiferent cat de neagra iti pare situatia, fii sigur ca exista resuse pentru a rezolva orice problema ai avea! Gandeste pozitiiv si ramai calm in orice situatie. Doar astfel solutiile vor aparea. Daca te agiti si iti faci griji, probleme te vor controla si vei pierde orice sansa de a le rezolva. Daca  vei ramane calm i le vei privi cu detasare, vei reusi sa gasesti o cale de a le rezolva.

5. Asuma-ti DOAR responsabilitatea propriilor actiuni,fapte si situatii pe care le poti influenta sau schimba!
Create a Culture of Responsibility | Inc.com

Intotdeauna, atunci cand iti exprimi parerea cu privire la o situatie, sau cand te implici intr-o actiune, sau cand infaptuiesti ceva, obisnuieste-te sa iti asumi responsabilitatea efectelor care decurg din asta. Orice altceva care se afla in afara acestei responsabilitati nu are vreo mportanta sau vreo legatura cu tine. Accepta asadar, doar ceea  ce poti integra in responsabilitatea ta. Restul nu e in sfera ta de interes.

6. Dezvoltarea personala continua este singura cale catre reusita!
A Founder's Guide to Personal Growth and Development (2022)

Continua sa citesti, sa inveti, sa cauti raspunsuri la intrebari, SA ITI PUI INTREBARI, sa te cultivi, sa iti depasesti limitele.
Doar asa poti sa evoluezi, doar asa poti sa te dezvolti.

7. Fii o persoana recunoscatoare constant! The secret tool to nurture gratitude | The Art Of Living

Pentru fiecare lucru mic sau grandios, pentru fiecare zi, pentru fiecare clipa, multumeste! Bucura-te! Recunostinta este un obicei care te ajuta sa iti mentii Sufletul in pace si mintea in echilibru. Chiar si in fata necazurilor poti sa ai recunostinta, pentru ca iti ofera lectii din care sa invti si sa capeti experienta.

8. Fundamentul esential al existentei tale sunt obiceiurile personale!
Dialogical Self - Album by The Habbits | Spotify

Educa-te, sau re-educa-te sa ai obiceiuri sanatoase zi de zi. Obisnuieste-te sa iit cultivi un set de  obiciuri, transforma-le intr-un ritual personal, pe care sa il practici zi de zi. Spre exemplu: citeste zi de zi,  plimba-te, fa cinci minute de miscare, fa un dus fierbinte sau o baie parfumata, bea un ceai, practica recunostinta.... Tu alegi, dar obisnuieste-te sa iti fac un set al tau, pe care sa il respecti zi de zi. Vei observa ca, in functie de obiceiurile personale, viata ta se va schimba.

9. Fii mereu bun! Goodness never fails

Chiar daca uneori simti nevoia ca ego-ul tau sa prevaleze in anumite situatii, straduieste-te sa ii bun si sa lasi de la tine. Furia si incapatanarea sunt emotii nefolositoare si care iti pot strica pacea sufleteasca atat tie, cat si celor din jur. Fii bun si ofera bunatate.

10. Iubeste si traieste cu Pasiune! How To Find Your Passion - Goalcast

Iubirea este acel "motor" care pune viata in miscare, iar Pasiunea este  Forta  care il mentine pornit. Manifesta intotdeauna Iubire, Compasiune si Generozitate, fara a te astepta la ceva in schimb! Traieste viata cu bucurie, ca si cand nu ar mai fi nimic altceva de facut. In definitiv nici nu este! 

The value of values | Leah Mether
Si cel mai important dintre toate: traieste dupa propriile tale principii si valori. Aceasta este adevarata Cale catre o viata implinita! Construeste-ti un set de valori si de principii, apoi urmeaza-le si ghideaza-ti pasii dupa ele!