Un obicei nou intotdeauna are ecou in intreaga ta existenta. Atunci cand te simti intr-un blocaj si ai senzatia ca ai intrat in rutina, alege sa incepi ceva nou, sa aduci revigorare in viata ta. Un hobby este tot ceea ce ai nevoie. Fie ca alegi un curs, sau o ocupatie casnica, fie ca alegi o activitate de voluntariat sau un obicei personal, un hobby este acel moment pe care ti-l dedici doar tie si are legatura cu evolutia ta si a sufletului tau.

 
Soul Evolution, Universal Laws, and Karma in The Body - Piercing the Veil  of Reality
Beneficiile unui hobby nou sunt nenumarate, dar am ales azi sa iti vorbesc doar despre cateva dintre ele.
Daca ai ales ca activitate pentru timpul liber un curs, afla ca pasiunile care presupun invatarea unei noi ocupatii au darul de a stimula creierul si de a spori capacitatea de concentrare. Totodata, acest hobby te ajuta sa devii o persoana mult mai rabdadoare si perspicace, pentru ca a invata ceva nou, presupune timp si efort.
Leather courses, craft kits and handcrafted gifts - Creative, art & craft  courses, kits, live classes, online workshops and handcrafted gifts from  thousands of UK makers.
Spre exemplu, un curs de marochinarie traditionala te poate invata sa fii perseverent, reduce stresul, pentru ca s-a demonstrat stiintific ca lucrul cu mainile ajuta la calmarea starilor de agitatie sau anxietate si te ajuta sa iti coordonezi atentia si sa dobandesti cunostinte noi in mai multe domenii. Marochinaria presupune cunostinte felurite, de design, industrie textila, putine cunostinte de chimie, pentru ca lucrezi cu solveti si vopseluri, cunostinte din domeniul tehnic, pentru ca ai nevoie sa stii daca un obiect poate sau nu fi realizat traditional sau necesita prelucrare industriala.
Atunci cand ai o ocupatie in timpul liber, devii mai productiv in general si reusesti sa gasesti solutii problemelor de zi cu zi cu mult mai multa usurinta, deoarece un hobby presupune o capacitate crescuta de a gasi solutii uneori, pentru rezolvarea anumitor sarcini.
Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.
In momentul cand ai o ocupatie preferata pe care sa o practici constant in timpul liber, ai un control deplin asupra ta, reusesti sa realizezi care sunt lucrurile care iti distrag atentia si sa le tii sub observatie. Iata, un alt beneficiu din a pratica consecvent un hobby.
Daca iti provoci creierul in mod regulat sa faca lucruri noi, acest fapt imbunatateste abilitatile si te ajuta sa ai o minte agera si ascutita! De asemenea, un curs la care sa inveti o meserie, iti dezvolta imaginatia, creativitatea si deprinzi capacitatea de a avea o perspectiva noua si a realiza lucrurile in mod diferit.
Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.
Un alt beneficiu pe care il deprinzi practicand un hobby in mod constant, este ca devii mult mai bun in clipa cand ai de planificat ceva, cand ai de luat decizii si cand trebuie sa rezolvi diferite sarcini.
Spre exemplu, realizarea unui prototip, atat in marochinarie, in gastronomie cat si in design sau in alte domenii, presupune o buna putere de concentrare, asumarea unor termene limita de productie, planificarea unui buget si a timpilor de realizare, cat si incadrarea in dorinta clientului. Fara o capacitate de concentrare, sau fara a fi bun pe planificare si in luarea deciziilor, nu ai cum sa aproximezi corect toate acestea. De aceea, astfel de cursuri te ajuta sa iti imbunatatesti toate aceste calitati.
Communication planning should directly support organizational strategic  planning for best results - Cutting Edge PR Insights
Sa ai o imaginatie bogata este minunat, dar ce te faci daca ceea ce visezi nu poti exprima in cuvinte sau desene? Ei bine, un curs de grafica, sau de desen, sau chiar un curs de fotografie te poate ajuta sa gasesti modalitati creative de a exprima ceea ce porti in imaginatie, prin intermediul diferitelor modalitati de exprimare avute la dispozitie.
De asemenea, in functie de ce alegi sa studiezi, capacitatea de a masura si aprecia cantitatile sau suprafetele, distantele samd, iti sporeste, gratie faptului ca inveti sa detii o masura a lucrurilor.
To Measure Is To Know!
Acum, ca stii care sunt beneficiile unui hobby nou, ia spune-mi, crezi ca merita sa te apuci de un curs de marochinarie? Sau preferi unul de yoga? Sau unul de gatit? Ce ti se pare ca te-ar ajuta sa te dezvolti mai bine ? Ce activitate crezi ca ti-ar spori efcienta si inteligenta pe termen lung? Dar dexteritatea si creativitatea?
In cazul in care te decizi asupra unui curs de marochinarie traditionala de lux, te astept la cursurile mele de la
Academia BrosNor - Marochinaria Gassner-ilor.