trip.jpg

Mulți oameni urmează reguli stricte de dietă și numără fiecare calorie, dar tot nu văd rezultate semnificative de pierdere în greutate. Și chiar dacă o fac, aceste kilograme pierdute revin în câteva săptămâni. Dacă te recunoști în această situație, să știi că nu este în întregime vina ta, deoarece nu totul ține de ceea ce mănânci sau de cât de mult faci exerciții fizice. Adesea trecem cu vederea puterea minții noastre - bunăstarea ei este direct legată de cea a corpului nostru.
Trebuie să uiți de mofturi, trucuri și diete care nu funcționează. Pe măsură ce iti incepi călătoria de pierdere în greutate, vei întâmpina cu siguranță obstacole și vor exista momente în care nu te veț simți confortabil în pielea ta. S-ar putea să te confrunți cu sentimente copleșitoare de rușine și eșec atunci când nu vei obține rezultatele la care te așteptai la început. În realitate, atitudinea ta este unul dintre cele mai importante lucruri atunci când vine vorba de pierderea în greutate. Așadar, pentru o pierdere în greutate durabilă, este recomandat să lucrezi mai întâi cu mintea ta. În acest articol, vreau să iti ofer cinci sfaturi despre cum să lucrezi cu mentalitatea ta și să scazi in greutate, cu succes, pe termen lung:

Sfat 1 - Concentrează-te pe măsurare, nu pe ceea ce îți arată cântarul

cantar.jpg
Nenumărate persoane sunt obsedate zilnic de numărul de pe cântar. Într-o dimineață, se urcă pe cântar, văd că pierderea în greutate se oprește, se simt dezamăgiți, dau vina pe proces și, în cele din urmă, renunță. Așa că, atunci când am început să lucrez cu mine însămi, am făcut ceva uimitor: Nu am folosit un cântar timp de aproximativ șase luni! Adevărul este că, indiferent de programul pe care îl urmezi, vei atinge un platou de pierdere în greutate la un moment dat. Este inevitabil. Face parte din proces. Corpul tău trebuie să se adapteze la noul tu. Așa că nu te descuraja și fii  pregatit să iti masori progresul în alte moduri. De ce să nu încerci în schimb niște haine vechi? Sau să iti iei măsurile corpului? S-ar putea să te descurci mult mai bine decat ai fi crezut, urmarind ciferele pe care ti le arată cântarul! Eu spun întotdeauna: dacă continui să faci treabă bună, nu ai cum să dai greș. Așadar, ai încredere în ceea ce îți arată măsurătorile și în faptul că hainele tale au un număr în minus - vei ajunge în cele din urmă la rezultatul final.

Sfat 2 - Asumă-ți responsabilitatea deciziilor pe care le iei

responsabil.png
Zicala "fii dur cu tine însuți sau du-te acasă" poate funcționa într-un club de fitness, dar nu se va aplica la o pierdere în greutate durabilă și sănătoasă. La urma urmei, suntem oameni, nu roboți. Așa că nu te învinovăți dacă te abați de la drum. Crede-mă, se întâmplă chiar și celor mai sănătoși și mai dedicați oameni. Ia-mă pe mine, de exemplu: beau un pahar de șampanie din când în când si îmi place să mă bucur de o felie de plăcintă atunci când am chef. Când aleg să mănânc bunătăți, mă bucur de ele fără să mă simt vinovată sau rușinată. Să te simți vinovat, rușinat sau stresat de alegerile pe care le faci nu este benefic pentru sănătatea ta. Așa că fii mândru de deciziile tale. Dacă ești la o petrecere unde știi că vor fi prăjituri și alcool, spune-ți: "Aleg să mă bucur de această bucată de tort." sau: "Aleg să mă bucur de acest pahar de șampanie.". Pierderea sănătoasă în greutate înseamnă echilibru, tratarea corpului tău cu respect și bunătate față de tine însuți.

Sfat 3 - Influențează-ți mintea subconștientă

subconstient.jpg
Mintea ta subconștientă te influențează în mai multe moduri decât îți dai seama. De exemplu, controlează modul în care vorbești cu tine însuți atunci când te privești în oglindă. De aceea, este important să îți antrenezi mintea subconștientă și să influențezi gândirea pozitivă. Poți face asta cu un exercițiu mental simplu. În primul rând, există două momente în timpul zilei în care mintea ta subconștientă este cel mai ușor de influențat: dimineața, chiar înainte de a te trezi si seara, chiar înainte de a merge la culcare. Alege un moment care îți este cel mai confortabil, închide ochii și repetă acest lucru zilnic:"imi imaginez cum vreau sa arat in acea rochie frumoasă, în acel sacou fabulos, în acei blugi grozavi. Arat super! Ma simt foarte bine in pielea mea si arat perfect!". In timp ce iti spui aceste lucruri cu ochii inchisi, vizualizeaza-te purtand acele obiecte vestimentare, la dimensiunile ideale la care oresti sa ajungi. Fa asta zi de zi! Apoi deschide ochii, priveste-te in oglinda si spune-ti asa: "Da! Eu pot! Eu reusesc sa fac asta cu mine insami chiar in clipa asta!"
Pastreaza aceasta imagine despre tine! Acest exercițiu scurt, dar convingător, te va ajuta să te vezi așa cum îți dorești să arăți. Iar acest lucru te va ajuta cu siguranță să reușești pe termen lung.

Sfat 4 - Ascultă-ți corpul

iubeste-te.jpg
Corpul tău îți vorbește în fiecare zi. Indiferent de dieta pe care o urmezi, corpul tău îți dă mici indicii despre cum progresezi cu adevărat. Aceste semne pot veni sub orice formă, prin mici dureri, de exemplu. Și există două dureri în corpul tău pe care nu le poți ignora absolut deloc. Prima este durerea de cap, un semn de netăgăduit, dar simplu. Dacă te doare capul, nu te grăbi să iei pastile. A doua este durerea de stomac.Știai că 70% din sistemul tău imunitar se află în intestine? Uneori este numit chiar al doilea creier. Așadar, dacă simți vreodată că ceva nu este în regulă în sistemul tău intestinal, te simți balonat sau ai dureri de burtă, ar trebui să cauți imediat o cauză principală. Nu suprima sau ignora aceste semne. Ar fi util să îți pui mai întâi aceste întrebări:
Am dormit suficient?
Am băut suficientă apă ?
Mi-am luat vitaminele? 
Atunci când urmezi o dietă, este esențial pentru bunăstarea ta să dormi suficient, să bei multă apă pentru a te menține hidratat și să iei zilnic minerale și vitamine!

Sfat 5 - Cunoaște-ți factorii declanșatori

triggers.jpg
Dacă îți cunoști factorii declanșatori, vei învăța în cele din urmă să îi eviți. Fii atent la momentele în care simți că nu mai poți ține pasul cu dieta ta. Când cedezi în fața poftelor? Când apar aceste momente: după un anumit eveniment, o ieșire în oraș sau poate după o zi proastă la serviciu? Poate că poți vedea chiar un tipar? Aflând în ce împrejurări te simți cel mai rău, te vei putea pregăti din timp pentru ele. Dacă știi că o conversație dificilă care urmează la locul de muncă te-ar putea înclina spre partea greșită, atunci, pregătește-ti o gustare sănătoasă în avans, pentru că dacă ai ceva sănătos la îndemână te va face să te simți mai bine, să simți că ai controlul și te va distrage de la a te îndopa cu lucruri nesanatoase. Descopera si transforma factorii declansatori ai poftelor tale!

autostrada.jpg

Tine minte: Astăzi este prima zi din restul vieții tale.