Care este CAUZA fricii de SCHIMBARE?

Frica este un produs al minții, este un proces mental care face ca îngrijorarea și îndoiala să apară în noi și, din moment ce este un proces mental, vă puteți folosi mintea pentru a-l opri și pentru a trăi o viață satisfăcătoare Schimbarea este inevitabilă. totul în viață înseamnă schimbare continuă și noi suntem sortiți adaptării acestui fapt! Din nefericire, majoritatea oamenilor se tem de schimbare, dar dacă vrem să facem ceva nou - dacă vrem să schimbăm tiparele de obiceiuri - va trebui să ne plimbăm într-o zonă în care nu am fost vreodată și să ieșim din zona de comfort. Acest lucru îi înspăimântă pe oameni și îi oprește să își atingă potențialul maxim! De aceea întâlnim persoane care preferă să trăiască în relații toxice, fiindcă se tem de singurătate, de aceea există persoane care aleg să păstreze un loc de muncă pe care îl urăsc, dar ii sperie ideea de a risca să își construiască propria afacere, de aceea majoritatea celor din jur trăiesc într-o lume dominată de spaimă și lipsită de idealuri și vise. Este un mod îngrozitor de a trăi! Așadar, astăzi, va voi împărtăși câteva sfaturi și strategii care vă vor ajuta să depășiți teama de schimbare.

confront-your-fears.jpg

1. Înfruntați lucrul sau persoana de care vă temeți
Atunci când sunteți puși în fața unei situații sau a unei persoane carevă induce teamă, frica devine din ce în ce mai puternică. Ea poate ajunge până la punctul în care domină gândirea și sentimentele în timpul zilei și, adesea, provoacă insomnii. Cu toate acestea, dacă vă înfruntați frica, aceasta vă va părăși. Capacitatea de a vă confrunta și de a acționa în ciuda temerilor, este cheia libertății mentale. Ea vă va face fericit și vă va permite să aveți succes.

09235-empl-illus.jpeg

2. Educați-vă pe voi înșivă!
Frica este cauzată de ignoranță, de lipsa de cunoaștere. Dacă teama se bazează pe lipsa de informații, atunci obțineti informațiile sau cunoștințele de care aveți nevoie pentru a examina situația pe baza faptelor și nu a speculațiilor. Cunoașterea este putere.

 

3043cb18d18a88c54513b7ae008b92e0.jpg

3. Exersați să acționați "ca și cum"
A acționa "ca și cum" este un proces puternic prin care mergeți, vorbiți, va purtați și, cel mai important, vă simțiți exact așa cum v-ați simți dacă ați fi complet lipsiți de frică într-o anumită situație. Construiți-vă o imagine a ceea ce vreți să fiți în situația respectivă, apoi, acționați ca persoana care vreți să deveniți. Veți constata că vă mișcați rapid și cu încredere și, din toate punctele de vedere, acționați ca și cum ați avea deja curajul pe care îl doriți. 

318124564_701020838052371_1123916838338779398_n.jpg

4. Luați-vă angajamentul de a vă simți bine
Recunoștința este una dintre cele mai puternice emoții pe care le puteți avea. Este atât de puternică încât nu există loc pentru frică, îngrijorare sau îndoială în interiorul unei minți recunoscătoare. Așadar, data viitoare când vă simțiți temători, gândiți-vă la câteva lucruri pentru care sunteți recunoscători și simțiți cu adevărat recunoștința. Știu că este o sarcină dificilă, dar dacă o faceți, totul va începe să se schimbe într-o clipă. De asemenea, puteți repeta următoarea afirmație de fiecare dată când vă simțiți anxioși sau îngrijorați: "Mă simt bine!".  Vă va ajuta dacă vă aduceți în minte o amintire plăcută în timp ce o spuneți.

bucati_mici.jpg

5. Împărțiți obiectivul în bucăți ușor de gestionat
Dacă urmăriți un obiectiv mare sau treceți printr-o schimbare majoră, poate fi copleșitor să vă gândiți la toate detaliile. Așadar, descompuneți obiectivul în bucăți mai mici, mai ușor de gestionat. În loc să încercați să vă gândiți cum veți realiza obiectivul sau cum veți face față schimbării, reformulați-l prin împărțirea în bucăți. Acest lucru vă va ajuta să vă convingeți că este realizabil.
De exemplu, dacă vreți să dați jos 25 de kilograme într-un an de zile, împărțiți obiectivul anual în obiective zilnice. Dacă plănuiți să vă lucrați trupul trei zile pe săptămână la sală timp de 50 de săptămâni pe an, asta echivalează cu 150 de zile de exerciții. Așadar, ar trebui să contabilizati în jur de 30.000 de calorii pe an "arse" la sală. Asta înseamnă în jur de 20/24 de kilograme în minus, la un calcul rapid, conform cercetătorilor acreditați la nivel mondial.
Atingerea acestui țel poate părea imposibilă și s-ar putea să vă simțiți stresați de amploarea acestui fapt, atât de stresați, încât să renunțați înainte de a începe, gandidu-vă ce presupune schimbarea stilului de viață și a obiceiurilor cu care sunteți deja familiarizați. Cu toate acestea, să reușești să mergi de trei ori pe săptămână la sală, fără să te gândești la imaginea de ansamblu, doar la ziua respectivă și atât, poate fi mult mai ușor ca obicei de implementat și gestionat, decât să te gândești la întregul șir de evenimente pe care trebuie să le implementezi că să schimbi complet stilul de viață! 

calatorie.jpeg

6. Renunțați să vă gândiți la rezultat, gândiți-vă la călătorie
Uneori poate fi dificil ca frica să fie depășită, deoarece suntem atașați de ideea rezultatului final. Ne dorim că țelurile noastre să se împlinească într-un anumit fel și asta pune presiune pe noi. Așteptările noastre ne fac să ne gândim cu teamă la rezultate, în sensul că devenim anxioși de ideea că nu o să ne iasă așa cum ne dorim. Când simțiți acest fel de teamă, deveniți fermi în atitudine și luați hotărârea să faceți schimbarea respectivă, indiferent de rezultatul pe care o să îl obțineți, apoi, adoptați o atitudine de genul: "Dacă lucrurile ies bine, fantastic, iar dacă nu, e minunat, pentru că am făcut ceva, am învățat ceva și data viitoare o să îmi iasă așa cum îmi doresc!". Abordând astfel schimbarea, depășiți frica, prin detașarea de rezultat.

rezultat.jpg

7. Imaginați-vă cel mai bun rezultat posibil
Ori de câte ori vă este teamă de ceva, faceți un pas înapoi și imaginați-vă că ați finalizat sarcina cu succes sau că ați depășit obstacolul cu care vă confruntați.
Imaginați-vă că ați reușit deja. Zâmbiți! Imaginați-vă complimentele, laudele și felicitările pe care le veți primi. Da, asta hrănește Ego-ul, însă în definitiv, chiar Ego-ul este cel care va deprimă înainte de a începe să faceți ceva, așa că, trebuie să îl "hrăniți" cât de cât pentru a vă lăsa să vă faceți treaba în liniște. Imaginați-vă bucuria pe care o veți simți atunci când o să va vedeți așa cum vă doriți să deveniți! Vizualizați-vă ca și când ați reușit și păstrați această imagine în mintea voastră, acest lucru vă va direcționa atenția spre ceea ce vă doriți, mai degrabă decât spre ceea ce nu vă doriți - spre libertate și realizare, mai degrabă decât spre frică și robie.

 

335716177_185144677560927_5631149715696231191_n.jpg

Schimbarea se va întâmpla indiferent dacă suntem pregătiți sau nu. Uneori, noi suntem instigatorii schimbării în viața noastră. Acesta este un lucru bun, pentru că înseamnă că nu acceptăm pur și simplu viața așa cum vine. Ne împingem pe noi înșine, facem lucruri care ne fac să creștem. Dar, frecvent, schimbările cu care ne confruntăm se vor întâmpla fie că ne place sau nu; întrebarea este: cum răspundem la aceste schimbări? Ne aplecăm asupra lor, le rezistăm sau le evităm?
Sper că sfaturile pe care vi le-am împărtășit vă vor ajuta să vă aplecați asupra schimbărilor și temerilor cu care vă confruntațimai degrabă, decât să vă retrageți în ceea ce percepeți că fiind siguranță. Pentru că adevărul este că cel mai periculos loc în care poți trăi este în zona ta de comfort. În acea zona nu există creștere, iar acolo unde nu există creștere, există dezintegrare. Totul în jurul nostru înseamnă schimbare! Fie mergem înainte spre ceva mai mare și mai bun, fie ne întoarcem înapoi. Pentru a crește, trebuie să facem lucrul pe care credem că nu-l putem face:  trebuie să ne privim frica în față și să trecem prin ea, altfel, permitem fricii să ne conducă. Hotărâți-vă că frica nu vă va învinge atunci când vă confruntați cu schimbarea. Sunteți mult mai puternici și mai rezistenți decât credeți. Acționați și ieșiți astăzi din zona de comfort!

330242504_869744090807258_1864735038712080091_n.jpg