Pasiune, mister, transpunerea intr-o lume de vis, o lume in care ai voie sa fii liber, sa simti, sa dai frau liber imaginatiei si instictelor. O lume in care pasarile nu au uitat cum este zborul iar animalele sunt vii si nevatamate. O lume in care natura este suverana si omul este in echilibru perfect cu ea. O lume la hotarul dintre zi si noapte, alb si negru, noapte si zi, o lume unde soarele se ingemaneaza cu luna, totul intr-o simbioza in care micro si macro cosmosul sunt aievea, neferite din calea privirii. O lume unde iubirea este calauza, unde yin si yang sunt egale, unde barbatul si femeia sunt inceputul si sfarsitul, Alfa si Omega....
Simboluri, calatorii, energie, feminitate, virilitate, toate acestea construite de doi arhitecti ai stilului si al armoniei in design si fashion. Moda? Moda este pentru incepatori!
A reusi sa aduci creatia ta la nivelul sublim printr-un conglomerat de imagine si poveste, a reusi sa aduci la iveala insasi GRAIUL SUFLETULUI, este o ARTA. Desavarsita prin machiaj, hairstyle, lumini, expresivitate si mai ales munca. Multa munca!!!!


Diana_A._Studio-7377.jpg

Catalin Botezatu a prezentat la Romanian Fashion Philosophy trei colectii distincte, care inca imi sunt vii in minte, aievea...Le simt... voaluri, pene, matasuri, cristale, catifea, brocarturi, dantele, adieri, satin, forta, sensibilitate, joaca, pasiune, valtoare, eleganta, rafinament, stil.
Sa reusesti sa reunesti atatea emotii in cateva clipe, sa reusesti sa aduci in fata publicului atatea trairi prin creatia pe care o infaptuiesti, este cu adevarat unic!


#

Maasai...

Este o populatie care locuieste teritoriile din Sudul Keniei si Nordul Tanzaniei. Ce este unic la aceasta populatie? La acest trib.... Unicitatea sta in faptul ca, desi in acest mileniu ei au invatat limba engleza, isi pastraza traditiile, portul si obiceiurile intacte, guvernele Tanzaniei si al Kenyei facand presiuni asupra lor sa adopte stilul occidental in portul vestimentatiei si nu numai.
Sunt printre singurii locuitori ai Pamantului care sunt capabili de a produce mancare in desert, fara a avea ajutor din afara.
Au abilitatea de a se adapta la schimbarile climatice fara a face eforturi pe care un european le-ar considera la limita dintre viata si moarte.
Vestimentatia triburilor Maasai variaza in functie de varsta, ierarhie sociala si sex. Culorile pe care le folosesc in vestimentatie au fiecare simbolistica proprie,
Albul inseamna pace, albastru insemna apa, rosu este simbolul pentru sange, sau razboinic.
Femeile obisnuiesc sa isi decoreze corpul cu tatuaje, de asemenea isi picteaza fetele folosind fierturi din diferite plante pentru a obtine pigmenti colorati.

Specific triburilor Maasai, este faptul ca DOAR RAZBOINICII POARTA PARUL LUNG.

Colectia Maasai by Catalin Botezatu

O colectie vie, care te poarta in torida Africa, acolo unde mai exista teritorii virgine si libertate de exprimare, unde oamenii inca isi manifesta spiritul fara constrangeri sociale si responsabilitati geo-politice.

Culori vibrante, care amintesc de vitejia razboinicilor, sau voaluri albastre in trenele femeilor care amintesc de apele din care se nasc noi genereatii.

Incaltarile realizate intocmai din piele de animal, asa cum bastinasii triburilor din zonele africane le poarta si acum....

Machiajul realizat cu atata maiestrie de catre Mirela Vescan, folosind tonuri de alb pentru a simboliza latura pasnica a feminitatii, negru care subliniaza trasaturile si rosu care aminteste de viata si pulsiunile tribale din noi...

O combinatie geniala intre femeia pasnica si cea europeana care isi asuma responsabilitatea masculina uneori, este alegerea ca toate manechinele sa aiba parul lung, purtat in coafuri sugestive, decorate cu pene. O arta realizata de catre artistul Laurent Tourette cu multa grija si rafinament.
 

DSC_2381_00090.jpg


DSC_3212_00435.jpg

 

Viggo - simbolul masculinitatii supreme.

O colectie in care barbatul este definit prin insasi natura materialelor alese. Catifeaua care aminteste de stilul cald, tandru sau stofele englezesti care sugereaza individul puternic, inabordabil, ori costumele clasice, care evidentiata seducatorul etern de tipul celebrului Agent Bond atat de cunoscut...

Fie ca este barbatul modern, obisnuit, fie ca este seducatorul inabordabil sau tanarul care invata sa devina cuceritor, ori barbatul cald si tandru, il regasesti in colectia Viggo cu siguranta!
Viggo vorbeste despre BARBATUL care isi cosntruieste singur destinul, despre ACEL barbat care stie ce vrea si este sigur pe el.

Pantofii eleganti, cusaturile impecabile, linia clasica dar in acelasi timp in pas cu timpurile moderne, te fac sa iti doresti ca sotul sau iubitul tau sa poarte doar costume Viggo.

Cu siguranta, oricare barbat care alege creatiile vestimentare gandite de Catalin Botezatu va deveni iremediabil un seducator!

 

Haute Couture by Catalin Botezatu

Colectie de vis, in care brocarturi si voaluri, matasuri si danteluri se imbina perfect, lasand in urma un parfum usor, ca o adiere usoara de vara...

Femeia! Pentru ca despre EA este vorba...Femeia care este seducatoare dar in egala masura eleganta, nu este vulgara, este doar incitanta, nu este acea femeie pe care o doresti, este FEMEIA la care visezi...

Cromatica aleasa sugereaza opulenta dar in acelasi timp bun gust, calatoresti din nou in alta lume, o lume in care eternul feminin este readus la rangul care i se cuvine.

Machiaje impecabile, coafuri care dau suplete, care inalta, care te poarta ca gandul la Zeita din fiecare Femeie...

Trene, blanuri, bijuterii...totul intr-o simbioza perfecta! Pantofi unicat, marca Mineli, realizati de Ionut Glavan.

Rafinament si feminitate!

Diana_A._Studio-7293.jpg


Razvan Valceanu
O colectie - as defini-o - pentru cunoscatori si cu siguranta ca nu as putea fi combatuta. O simbologie aparte, tonuri de culoare care sugereaza ca ziua se naste din intuneric, femeia vazuta ca un creuzet fara de care viata nu poate sa apara.
Iata cum am interpretat eu colectia SHAKTI cu al sau mesaj "we speak shirts" pe care Razvan Valceanu a creat-o cu o inspiratie unica si de neegalat.

Bros4016-01.jpeg


#

 

Alb.
Este simbol al puritatii, al zilei, simbol solar. Ziua se construiesc idei, fapte, decizii. Ziua se cizeleaza sufletul si mintea, se slefuieste caracterul.

Negru.
Este simbol al necunoscutului, al tenebrelor, al misterelor. Noaptea este a Lunii, din noapte rasare infinitul si stelele pot straluci; tot noaptea se nasc ideile si iau fiinta hotararile pe care ziua le ducem la bun sfarsit.
Din noapte ziua se va naste si tot din ea seninul cerului va lumina.

Fara noapte nu exista zi, fara sfarsit nu exista inceput.
Ciclicitatea anotimpurilor si a Universului, totul tine de contraste. Cu ajutorul lor, Cel care a Creat intregul Univers a daruit armonia si echilibrul in tot, a desemnat masura lucrurilor.

Despre toate acestea si mult mai mult am trait cu drag la Romanian Fashion Philosophy, urmarind colectia SHAKTI cu un mesaj clar - "we speak shirts" - by Razvan Valceanu.

 

SHAKTI

...we speak shirts...

Tonuri de alb si negru, simbolizand opozitia intre o entitate si alta, intre spirit si materie, intre adevar si fals, intre bine si rau, intre frumos si urat.

Prin dualitate exista echilibru, prin contraste construim armonia, prin dinamica daruim viziune si iarasi, prin contrast, evidentiem realitatea, asa cum este ea.

Mai mult decat o simpla colectie de fashion sau design, mai mult decat couture. Razvan Valceanu ne-a adus un mesaj puternic si maiestuos, intr-o colectie cu adevarat unica.

Colectia sa, mai presus de orice te face sa reflectezi la un adevar: nu existi fara sa-l accepti pe celalalt. Cu alte cuvinte, nu se poate ajunge la Adevar daca nu se pune la indoiala Falsul, nu se cunoaste Binele daca nu se patrunde pe teritoriul Raului, nu se obtine Frumusetea pana nu se defineste Uratenia.

Contrastele bine definite dar intr-o armonie artistica perfecta, nedisonanta, puse intr-un joc al design-ului vestimentar, transforma intreaga colectie SHAKTI intr-un mesaj sublim, adresat umanitatii:
"nu exista niciodata un singur aspect in ceea ce priveste posibilitatea de perfectionare".

 

Bros4045-01.jpeg


download_1.png