Indragita si binecunoscuta creatoare de moda, Eli Laslean, a acceptat invitatia de a participa la cea de a doua editie a Targului de Nunti de la Palatul Brukenthal, ce s-a desfasurat in Avrig, in perioada 26-28 ianuarie 2018.
Fiind primul Targ de Nunti din 2018, vizitatorii au avut ocazia de a se bucura in premiera de oferte speciale si de a afla tendintele dedicate evenimentelor cu tenta matrimoniala pentru anul in curs.
Cristina Gazner - Cristescu, manager al BrosNor si proprietar al blogg-ului brosnor.com/blog s-a aflat la eveniment pentru a consemna cateva detalii si a vi le relata.

targ_nunti.jpg


 

 

Invitata speciala, doamna Eli Laslean, cu ELLIS Luxury

Manager al Casei de Moda ELLIS, Eli Laslean s-a aflat la Targul de Nunti de la Palatul Brukenthal cu rochii de printese pentru o nunta de vis.

 

Cu o o activitate de 25 de ani in lumea modei, Eli Laslean abordeaza un stil clasic, elegant, potrivit femeii care iubeste sa isi puna in valoare sufletul, nu doar corpul si isi doreste calitate fara compromisuri.
Tinutele realizate in cadrul Casei de moda ELLIS au un stil aparte, creatoarea Eli Laslean folosindu-se de o linie diafana, incercand -si reusind totodata- sa evidentieze trasaturile sufletului feminin, dincolo de corpul fizic.

O rochie sau un costum semnate Eli Laslean sunt de fapt o parte a sufletului creatoarei, intr-o fuziune magica cu sufletul celei care va imbraca creatia vestimentara finita.
Unicitatea creatiilor provine din aceasta fuziune, din atentia la detalii si la nevoia clientului, dincolo de tiparele modei si constrangerile trend-urilor.

Rochiile prezentate la Targul de Nunti au avut diferite linii, de la variantele simple pana la cele ample si pline de personalitate, cu accente pe detalii precum decoratiuni si broderii.
Vizitatoarele au avut ocazia de a-si comanda rochia de mireasa sau tinuta de petrecere de la insasi Eli Laslean, beneficiind de consilierea distinsei creatoare de moda.


Despre Targul de Nunti de la Palatul Brukenthal

Primul Targ de Nunti din 2018 si-a deschis portile in perioada 26 -28 ianuarie, in Avrig, la Palatul Brukenthal.
Vizitatorii au avut ocazia de afla noutatile si tendintele pentru 2018 de la cei care si-au expus produsele, creatiile si serviciile destinate evenimentelor.
Organizatorii Targului de Nunti au declarat in comunicatul de presa emis ca sunt bineveniti toti cei care doresc sa fie informati cu privire la noutatile din 2018 in domeniul acestor evenimente:
"Cei aflaţi în plin proces de căutare a locaţiei potrivite pentru organizarea şi petrecerea celei mai importante zile din viaţă, dar şi cei ce do­resc să afle care sunt ultimele noutăţi în acest domeniu, cum a evoluat moda, ce bijuterii se poartă, ce coafuri sau machiaje sunt potrivite, cum se alege încălţămintea po­trivită, care sunt decoraţiunile cele mai potrivite şi care sunt meniurile în vogă la un asemenea eveniment, sunt aşteptaţi la acţiunea de la Palatul Brukenthal Avrig, unde vor întâlni specialiştii ce le pot oferi răspunsurile şi soluţiile pentru toate pro­blemele acestea şi nu numai.
Pe lângă oferta Brukenthal's Palace Events, vizitatorii târgului vor întâlni diverşi colaboratori şi parteneri ai acestei locaţii, vor putea afla diverse alte oferte din domeniu sau doar se vor putea inspira pentru organizarea nunţii sau a petrecerii anului”.

laslean2.jpg


laslean3.jpg



Cate ceva despre Gazdele Targului de Nunti

Avrig, Palatul Brukenthal, Baronul von Brukenthal si arhitectul Palatului - Johann Eberhard Blaumann

AVRIG
Localitatea se afla in Sibiu, a fost documentata in 1364, fiind declarat "oras" la 25 aprilie 1989 si este amplasata la poalele Muntilor Fagaras, pe Valea Oltului, la o altitudine de aproximativ 400 metri.
In Avrig s-a născut şi a murit Gheorghe Lazar, fondatorul invatamantului in limba romana, orasul gazduind si azi "Casa memorial" Gheorghe Lazar.

ANSAMBLUL DE MONUMENTE BRUKENTHAL DIN AVRIG
In aceeasi localitate se afla Palatul Brukenthal, construit in 1771, in stil baroc, ca resedinta de vara a baronului Samuel von Brukenthal, guvernator al Transilvaniei in perioada 1777 - 1787.

Castelul Brukenthal din Avrig este un ansamblu de monumente istorice proiectat de catre arhitectul Johann Eberhard Blaumann si este format din următoarele elemente: Castelul Brukenthal, Oranjeria si Parcul.

ARHITECTUL JOHANN EBERHARD BLAUMANN
Johann Eberhard Blaumann, de origine germana, nascut in Ducatul de Württemberg, arhitect stabilit in Transilvania, a fost unul din reprezentantii de seama ai stilului baroc transilvanean.
Printre lucrarile sale importante se afla Palatul Bánffy din Cluj -in prezent Muzeu de Arta-, turnul Bisericii Minoritatilor si Castelele de la Avrig si din Sibiu ridicate pentru Baronul von Brukenthal.

BARONUL von BRUKENTHAL
Samuel von Brukenthal s-a nascut in Sibiu, in localitatea Nacris. Numele initial al familiei a fost Brekner. Tatal lui Samuel, Michael Brekner a fost innobilat in anul 1724 pentru loialitate, acordandu-i-se titlul de "von Brukenthal".
In 1753, lui Samuel von Brukenthal i s-a oferit ocazia unica de a fi primit in audienta de catre Imparateasa Maria Tereza a Austriei, ulterior, fiind inaltat la rangul de Baron si Sef al Cancelariei Curtii de catre Imparateasa.


Fiind un Advarat Iluminist, Samuel von Brukenthal a studiat in Viena si tot acolo si-a descoperit latura de iubitor al Artelor. A inceput sa colectioneze opere de arta, (picturi, carti, obiecte de arta), reusind ca in anul 1773 sa detina colectii considerate la Viena ca fiind cele mai valoroase colectii particulare aflate in acel moment in oras.
Samuel von Brukenthal a construit Palatul de la Avrig ca o replica in miniatura a Palatului Schonbrunn din Viena, castelul servindu-i nobilului mai tarziu, dupa constructia Palatului din Sibiu, drept resedinta de vara.

 


In anul 1777 Baronul von Brukenthal este numit de catre Imparateasa, Guvernator al Marelui Principat al Transilvaniei, devennd astfel singurul sas transilvanean care a ajuns vreodata la o functie atat de inalta.
In 1779 a construit la Sibiu Palatul care azi ii poarta numele, urmand stilul barocului tarziu, dupa moda vieneza de la acele timpuri.
Resedinta din Sibiu a fost gandita cu spatii fastuoase, ea fiind un centru cultural al acelor timpuri, gazduind serate muzicale si literare patronate de insusi Samuel von Brukenthal, adapostind galerii de arta, biblioteca si diferite colectii rare pentru specialisti. Aceste manifestari au facut din Palatul Brukenthal din Sibiu un nucleu spiritual de exceptie pentru Transilvania, colectiile de arta europeana pe care Guvernatorul Brukenthal le-a adus in tara fiind deschise publicului chiar din 1790, cu trei ani inaintea inaugurarii Muzeului Louvre, din Paris.
Jurist si Guvernator al Transilvaniei, Baronul a fost fara doar si poate un Protector al Artelor, acesta reprezentand de altfel principalul motiv pentru care colectiile sale au alcatuit unul dintre primele Muzee de Arta din Europa.


A fost o bucurie sa am ocazia de a vedea o mica bijuterie arhitectonica, stilul baroc fiind unul dintre favoritele mele. Cu siguranta ca voi reveni cand vremea va fi mai prietenoasa, desi decorul acoperit de nea este demn de o poveste cu Craiese si Zane, o feerie intr-un loc desprins din basme....


Targul de Nunti mi-a oferit ocazia de a ma reintalni cu prieteni dragi si de a cunoaste noi oportunitati, dar mai ales mi-a daruit ocazia de invata de la cei mai buni.

 


Despre alte proiecte si povesti de vis alaturi de ELLIS Luxury si doamna Eli Laslean veti afla cat de curand, asa ca ramaneti alaturi de noi!

 

Fotografii realizate deStefan Ovidiu si Iulia Manda
Model Dariana Andrada