Rolul femeilor în modelarea istoriei – un mesaj al femeilor din România și Franța pentru viitorul societății

Fundația Dignitas din București organizează joi, 29 martie 2018, ora 16:30, cu sprijinul Ambasadei României în Franța, 123, rue Saint-Dominique, 75007, Paris, și al Institutului Cultural Român din Paris, dezbaterea publică "Gen și istorie. Rolul femeilor în modelarea istoriei". Evenimentul este dedicat celebrării a 100 de ani de la desăvârșirea unității naționale a poporului român și își propune să evidențieze rolul femeilor în construcția României moderne și contemporane, contribuția femeilor din întreaga lume la istoria națională și internațională și solidaritatea acestora în cadrul mișcării de emancipare la nivel european și global.

Afis_Paris-pb_final_ro-page-001.jpg

Vor avea intervenții:

Invitat special: istoricul Adrian Cioroianu, Ambasador- Delegat permanent al României pe lângă UNESCO

Monique Halpern - Președinta Consiliului de Orientare al IEC- L’Institut Emilie du Châtelet (Fr)

Agnès Bossuet – fosta Președintă a CIDFF - Centre National d’Information sur les droits des Femmes et des Familles din Paris, membru al ADIEF - Association pour le Développement des Initiatives Economiques par les Femmes și al IEC. (Fr)

Alice Florescu Bleotu - Doctor în Științe Medicale, Președinta Clubului Doamnelor din Fundația Dignitas (Ro)

Sophie Janinet - jurnalist " Collectif Georgette Sand" , co-autoare a cărții “Ni Vues Ni Connue” (Fr)

Daniela Palade Teodorescu - jurnalist, redactor-șef al revistei “Cariere” (Ro)

Suzanne Bellnoun – Președinta Organizației Femeilor Africane din Diaspora - L' OFAD (Fr)

Alexandra Andrei - Master în filosofie și Critica culturii contemporane la Universitatea Paris 8 Vincennes-Saint Denis, colaborator al Fundației Dignitas (Ro)

Marie Hélène Fabra Brătianu, moștenitoare a unei familii celebre care a construit România modernă (Fr)

Anne Lazar – co-autoare a cărții “Ni Vues Ni Connue” (Fr)

Emmanuel Péhau – Departamentul de Filosofie, Universitatea Paris 8 (Fr)

Ioana Cîrstocea– sociolog, cercetătoare la Centre national de la recherche scientifique (CNRS), membră a Centre européen de sociologie et science politique (CESSP), Paris" (Fr)

Annie Metz – curator, Biblioteca Marguerite Durand ( Fr)

Moderatori: Ruxandra Boros - expert / consultant pe probleme de gen și antreprenoriat feminin (Fr) și Luiza Cristea (Fundația Dignitas, România )

Seara se va încheia cu un moment special, un recital de poezie și muzică clasică, oferit de artiști români recunoscuți atât în țară cât și la nivel internațional :Liviu Bora (actor) și Andrei Kivu (muzician).

Sunt invitați cercetători, profesioniști, jurnaliști, activiști din zona mișcării de emancipare și promovare a femeilor, istorici, artiști din România și Franța.

Pentru detalii : Luiza Cristea, Coordonator Comunicare, email: luiza.cristea@fundatiadignitas.ro

Fundația DIGNITAS inițiază și susține proiecte sociale și individuale, în țară și străinătate, pentru a susține dinamica societății românești, armonizând energiile pozitive și creând oportunități de valorificare a potențialului de progres în toate domeniile. www.fundatiadignitas.ro https://www.facebook.com/dignitasfoundation/